Полезна информация за почивка в България

ПОЧИВКА В БЪЛГАРИЯ със собствен транспорт

България е една от най-древните страни в Европа, която се отличава с многовековни традиции и много богата история. Тя се намира в югоизточната част на Европа, на Балканския полуостров. Благоприятното разположение на България на кръстопътя на пътищата, водещи към Западна и Централна Европа и Близкия изток, придава на страната стратегическо значение за туризма. Общата площ на страната е 110 910 km2, а дължината на границата е 1820 km, от които 355 km е Черноморското крайбрежие. 60 процента от територията на България са планини, а останалата част са равнини и котловини.

В България си имаме всичко необходимо за една ваканция: море, езера, реки, гори, скали, пещери, планини, прекрасни плажове и изобилие от забавления, които да задоволят желанията на всеки пътешественик. Дали ще яздите вълните със сърф, ще се излежавате на златните плажове, ще карати ски в планината, ще изкачите някой връх, ще се разходите из стотиците архитектурни, исторически или природи забележителности или ще се впуснете в гастрономическо изживяване - тук всеки ще открие своето кътче от рая.

 

Уважаеми гости,
Преди да планирате пътуването си, прегледайте информацията, която ще ви помогне да изберете най-подходящия за вас хотел и стая, запознайте се с видовете изхранване и допълнителни такива. Също така тук ще намерите важна информация, свързана с полети, специфичен багаж, здравни грижи по време на пътуването, законови норми, свързани с определени аспекти на пътуването. 

 

При пристигане в хотела
На рецепцията трябва да попълните регистрационната карта. Заедно с попълнената карта служителят на рецепция представя документ за пътуване (ваучер) и документ за самоличност. Документът за самоличност ще бъде копиран и върнат на Вас. Настаняването в хотелските стаи се извършва след 14:00-18:00ч. Съхранявайте получения ключ за стаята и карта за раздаване на кърпи. След като се настаните в стаята, запознайте се с информацията за хотела, обърнете внимание какви услуги се плащат и колко струват.

 

Среща с TEZ TOUR Guide
Часът и мястото на срещата ще Ви бъдат уведомени от представител на туроператора, който Ви придружава от летището до хотела. Представителят на ТЕЗ ТУР ще Ви предостави цялата необходима информация за страната и екскурзии и пътувания, извършвани от туроператори. Контактите на представителя (име, мобилен телефон) са посочени на информационния щанд на ТЕЗ ТУР или ще Ви бъдат предадени лично. Ако имате въпроси, моля, свържете се с вашия представител на TEZ TOUR или с рецепцията на хотела.

 

Изхранване
В хотелите се предлагат следните видове кетъринг:
RO (само стая) – без изхранване.
BB (Bed & Breakfast) – закуска, чай, кафе, вода – безплатно.
HB (полупансион) – закуска и вечеря, безплатни напитки: кафе, чай (или други безалкохолни напитки, предложени от администрацията на хотела) по време на закуска. На вечеря всички напитки срещу допълнително заплащане.
HB+ (полупансион плюс) – закуска и вечеря. Хотелът може по свое усмотрение да предоставя определени допълнителни услуги или отстъпки. Най-често алкохолни и безалкохолни напитки местно производство по време на закуска и вечеря са безплатни.
FB (Пълен пансион) – закуска, безплатни напитки: кафе, чай (или други безалкохолни напитки, предлагани от администрацията на хотела) обяд и вечеря. На обяд и вечеря всички напитки срещу допълнително заплащане.
FB+ (Пълен пансион плюс) – закуска, безплатни напитки: кафе, чай (или други безалкохолни напитки, предложени от администрацията на хотела), обяд и вечеря. Хотелът може по свое усмотрение да предоставя определени допълнителни услуги или отстъпки. Напитки на обяд и вечеря (най-често - бира, вино, вода).
SOFT AI – закуска, обяд, вечеря и напитки по преценка на администрацията на хотела в уговорения час.
AI (All Inclusive) – ол инклузив: закуска, обяд и вечеря, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство (обикновено от 10 до 22 часа).

 

Телефони на местните служби:
Полиция – 166
КАТ – 146
Линейка – 150
Общ номер за спешни повиквания – 112

Поставете флага на нужната точка на картата
OK
За удобство на потребителите, предоставянето на персонализирана информация, запазване на личните предпочитания и настройките на сайта, нашият уебсайт използва cookie и други аналогични технологии. За да използвате сайта, трябва да потвърдите съгласието си за използването на тези технологии. Детайли
Приемам