ЕКСКУРЗИИ НА КИПЪР

Слънчев и живописен, средиземноморският остров Кипър от древни времена се слави като великолепен курорт. Гръцките легенди гласят, че точно тук е родена Афродита, богинята на любовта и красотата. Прекрасен средиземноморски климат, изумително чисти плажове и топло море, шумни развлекателни центрове, отлични аквапаркове, богата екскурзионна програма, уникални спа-програми и национални фестивали, богат избор на хотели – от първокласни петзвездни до весели младежки и комфортни семейни хотели. На Кипър има всичко, което ще направи почивката Ви незабравима – здравословен климат, красота и прекрасно настроение, а курортният сезон продължава от април до октомври. Неголемите размери на острова се компенсират от огромно количество забележителности от различни епохи, от древни до антични, от късното средновековие до новото време. Традиционната кипърска кухня ще се хареса на всички ценители на средиземноморските традиции, а националното гостоприемство на Кипър е ставало все по-добро с вековете.

VIP TOUR

Ако сте в Кипър за първи път, препоръчваме ВИП ТУР туристическа обиколка - остров за един ден! По време на това пътуване с комфортен луксозен микробус ще посетите основните забележителности на острова.

Ще имате едно незабравимо пътуване до уютното, белокаменно село Лефкара, където ще опитате истинско кипърско вино, ще се полюбувате на известната местна дантела и шедьоври на ръчно изработени сребърни изделия.

По-нататък нашият маршрут лежи до известните места на острова, следвайки стъпките на древногръцките богове, за които са съставени легенди и митове. Ще видите родното място на Афродита. Според легендата тя излязла на брега от морската пяна. Ще имате възможност да поплувате във водите, носещи младост и красота. След това ще посетите винарна в село Платрес, където ще научите за производството на страхотни вина от различни сортове грозде и ще опитате няколко вида отлично вино.

Планинската верига Тродос ще разкрие истинската природна красота на Кипър, докато посещението на планината Олимпос, от която се открива спираща дъха гледка към залива Морфу, ще ви позволи да се насладите на зашеметяващи гледки от птичи поглед.

След обяд в уютна таверна с национални кипърски ястия, ще отидем до манастира Кикос, където можете да се докоснете до религията, да усетите благодатта и спокойствието, с които е изпълнено това красиво място.

Обядът е включен в цената на турнето.
Според правилата посетителите на манастирите трябва да бъдат подходящо облечени: шорти и голи рамене не се допускат.
Моля, носете със себе си: слънцезащитен крем, бански костюми и кърпа.
Редът на посещение на атракциите може да бъде променен по преценка на фирмата организатор.


 

Морско сафари

Морската разходка на комфортно корабче ще ви подари незабравими впечатления и много положителни емоции. Ще научите историята и ще посетите мястото, където е потънал шведският кораб "Зинобия", което е едно от 10-те най-интересни подводни обекти в света. На всички, които желаят да видят потъналия кораб, ще бъдат предоставени маска, плавници и шнорхел. Ще видите и Червените скали - местообитание на морския орел, както и рибна "ферма", разположена в морето. Красивите морски пещери на Нос Пила и истински пиратски пещери също ще са част от обиколката. Ще можете да поплувате в лазурната вода на синята лагуна при нос Каво Греко, който се намира в близост до "Моста на влюбените" - естествен каменен мост, изключително популярен сред влюбените двойки. Заключителна част на програмата ще е запознанството с историята на събитията от 1974 г.,  довели до разделянето на остров Кипър на две части. Лично ще се убедите и в съществуването на "призрачен град" във Фамагуста. Обяд и местни напитки са включени в цената на екскурзията. Със себе си носете слънцезащитен крем, бански и плажна кърпа. Програмата на екскурзията може да бъде променена в зависимост от времето. Връщане в хотела. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Кипърски колорит

Започнете кипърското си приключение с едно увлекателно пътешествие, което ще ви запознае със селските традиции на Кипър. Магаретата, които са се превърнали във "визитна картичка" на острова, до неотдавна са били истински помощници във всяко домакинство. В парка на животните ще ви посрещнат с истинско кипърско гостоприемство. Ще се насладите на селски хляб, традиционно кипърско сирене, маслини и местната спиртна напитка "Зивания". След задължителна инструкция, ще се придвижите, яздейки магаре, до църквата "Свети Георги", украсена с великолепни стенописи. А след това - вечеря с домашно приготвени ястия и вина (включени в цената на екскурзията). Уроците по национални танци и сиртаки няма да оставят никого безразличен. Доброто настроение и приятната атмосфера са гарантирани. Препоръчваме да бъдете с удобни обувки. Връщане в хотела. Нощувка.