ЕКСКУРЗИИ В ИТАЛИЯ

Италия е ИСТОРИЯ...
Италия не напразно се нарича страна-музей, защото именно тук са концентрирани три четвърти от културното наследство на Европа. Италия се състои от много региони и градове с жива култура, жива история и уникални традиции. Всеки от тях с право се смята за специален и се гордее с това.
Обиколките до Италия ще ви позволят да посетите напълно различни региони на страната: ски курорти в снежните Алпи и Доломитите, галерии и винарни в Тоскана и Емили Романя, луксозни магазини в Рим и Милано, цветни и уютни хотели в Иския и Сицилия, курорти на Фиуджи и Абано Терме.
Тази страна с богата история няма да остави безразличен нито един турист. Почивката в Италия е едно от онези удоволствия, които ще искате да повтаряте отново и отново.

Италия е МАГИЯ...
Това е Италия, която виждаме във филми за страстна любов, подхранвана от вкусна храна и чаша еспресо в кафене на тясна улица, райски гледки и архитектурни чудеса.

Италия е УНИКАЛНОСТ...
Различни култури през години са оставили своя отпечатък в Италия, като това е повлияло върху езика, архитектурата, кухнята, религията, изкуството, традициите и дори характера на местните жители. Именно за това всеки регион в Италия е така различен и интересен. Едно пътуване не стига!

Венеция

ВЕНЕЦИЯ е приказен, уникален град. По време на обиколката ще видите катедралата и площад Сан Марко, къщата, в която е живял Марко Поло, църквата Света Мария Формоза, къщата на Казанова, двореца Дандоло-Фарсети, моста Риалто и други грандиозни места.
 


 

Флоренция

Флоренция е перлата на италианската и световна култура, родното място на Ренесанса. По време на обиколката с екскурзовод ще видите катедралата Санта Мария дел Фиоре, камбанарията на Джото, баптистерия, Пиаца Синьория със статуята на Давид, Златния мост и други флорентински забележителности.


 

Сан Марино

САН МАРИНО е земя с дълга и красива история. Тя е най-старата република в света и успя да запази своята уникалност. Когато пристигнете в Сан Марино, има дегустация на местни вина, дори вина, които страната не изнася. Автобусът пристига в историческия център, където се намират Държавният дворец, църквата Свети Петър и базиликата Сан Марино и символите на страната - старите отбранителни кули. Свободно време в историческия център: около 3 часа. На връщане посещаваме изцяло новия San Marino Outlet с ок. 50 магазина, където можете да пазарувате без данъци.


 

Римини

Ариминум е древното име на Римини. Именно тук Юлий Цезар, след като пресича Рубикон, изрича думите „Направете заклинание“. През Ренесанса управлява великият Малатеста, оставяйки след себе си замък и катедрала. Тук е роден известният Федерико Фелини. По време на обиколката ще научите за великолепното минало на първия римски град, основан в Северна Италия. Ще видите квартала и къщата, в която е живял Федерико Фелини, предградието Сан Джулиано, моста на Тиберий, настилката на Древен Рим, триумфалната арка на император Август, площадите на "Тримата мъченици" и на Кавур, църквата Sant'Agostino, "Къщата на хирурга", храмът на Малатеста и други известни места.


 

Урбино

URBINO е може би най-известното място в целия регион Марке. Това е обект от световното наследство на ЮНЕСКО и родното място на Рафаело, чиято родна къща е отворена за обществеността. Урбино, бижу сред хълмовете Марке, датиращо от епохата на Ренесанса около 15-ти век, когато херцог Федерико да Монтефелтро се опитва да построи „идеалния град“. И той успя.... Оживеният университетски град впечатлява със своя купол и двореца на херцога, който е предназначен да бъде най-важната ренесансова сграда в цяла Италия и домакин на Националната галерия на Марке – една от най-значимите колекции на ренесансово изкуство в света! Също така в една от алеите може да се посети родната къща на Рафаело. Най-доброто място да се насладите на Урбино и заобикалящата го панорама на хълмовете Марке? Паркът между Casa delle Vigne Urbino и Fortezza Albornoz. Типична местна закуска, която непременно трябва да опитате: "crescia" - смес от пиадина и хляб focaccia с различни пълнежи. Посещението на Урбино започва с разходка покрай градските стени, за да стигнете до Порта Валбона. Оттам продължавате да пресичате средновековния квартал, откъдето можете да наблюдавате къщата на Рафаело отвън. Пресичайки Piazza della Repubblica, продължете по Corso Garibaldi, докато не видите Teatro Sanzio и Palazzo Ducale отвън. Обиколката завършва с посещение в катедралата, където можете да се насладите на „Тайната вечеря“ от Федерико Барочи, друг важен
художник, роден в Урбино.


 

Равена

РАВЕНА – градът на мозайките и древната столица на Западна Римска, Остготска и Византийска Италия. Град, основан на перфектната комбинация от различни истории, култури, дом на 8 обекта на ЮНЕСКО за световно наследство – базиликата Сан Витале с нейните фантастични мозайки, само за да споменем един от тях. Посещението, което отнема около 2.30-3 часа, за да се извърши изцяло пеша в историческия пешеходен център, включва църквата S. Vitale с известните мозайки, изобразяващи византийския император Юстиниан и съпругата му Теодора, великолепния мавзолей на Гала Плацидия . Приятна разходка в историческия пешеходен център ще завърши посещението с гробницата на Данте, църквата на Св. Франческо с потопените мозайки в криптата и красивата базилика на Св. Аполинар Нуово, палатинската църква на Теодорих, крал на остготите.


 

Сантарканджело

Малко и колоритно градче във вътрешността на Емилия-Романя, само на кратко разстояние от Римини и морето, на две нива: градчето, както го виждаме ние и подземното градче. Обиколката започва от Arco Trionfale, за да продължи с кратка спирка в Combarbio (от латински "пресечка на няколко улици"), наблюдавайки оживения "Natural Shopping Center". Оттам продължаваме с посещение на мистериозната и емоционална монументална пещера в via Ruggeri, чиято сложна структура не изключва религиозна цел. Посетителите, водени през тунели и стаи в нещо като лабиринт, се пренасят назад във времето. Маршрутът продължава с разходка в историческия център, за да откриете кварталите на градчето, по стълби и алеи, които стигат до средновековната цитадела по внушителната Via dell'Amore „улицата на любовта“.


 

Асколи Пичено

Един от акцентите в региона Марке. Столицата на най-южната провинция на региона Марке е домът на вкусната улична храна „Olive Ascolane“: пържени пълнени маслини. Най-доброто може да се опита точно в центъра на града, на Пиаца дел Пополо, който е връхната точка на Асколи Пичено и наистина мястото, където се срещат всички: под аркадите на манастира има пазар сутрин, там е пазарна зала, църквата Сан Франческо и прочутото ар нуво „Caffe Melletti“, което дори беше място за филми. Обиколката с екскурзовод на Асколи включва Piazza Arrigo и входа на катедралата Sant'Emidio. Продължаваме с външното посещение на Palazzo Comunale, докато стигнем до Piazza del Popolo, „дневната на града“, и посещението на църквата San Francesco, отличен пример за францисканска архитектура; обиколката завършва с дегустация на Маслиновото Асколане.


 

Мачерата

Коя е най-впечатляващата открита оперна сцена, на която сте били? Е, време е да разгледаме арената Sferisterio в МАЧЕРАТА. Това е и домът на Оперния фестивал в Мачерата, който се провежда всеки петък, събота и неделя през четири седмици през юли и август. Сферистерио всъщност не е трябвало да бъде оперна арена в началото. Построен е като стадион за античната игра с топка „pallone col bracciale“, но също така и за други видове събития като битки с бикове или циркове, които хората от Мачерата могат да гледат. За изграждането на тази нова арена дори части от историческите градски стени трябваше да бъдат разрушени и възстановени. В крайна сметка едната страна на арената има стена с височина 18 метра и дължина 88 метра. От другата страна има 56 колони, носещи двоен ред кутии и галерия. През времето арената е използвана за футбол, а също и за тенис. Днес – и вече 101 години – Sferisterio се използва главно за Оперния фестивал в Мачерата, който може да бъде проследен от 3000 души наведнъж. Размерите на сцената са огромни и най-големите в света: 14,5 м дълбочина, 40 м ширина, 10 м крила от всяка страна.
Обиколката на Мачерата, която се гордее с един от най-старите университети в света, основан през 1290 г., включва посещение на екстериора на Sferisterio, прекрасен пример за неокласическа архитектура. Продължете към Piazza Mazzini, едно от символичните места и туптящото сърце на града, докато стигнете до Basilica della Misericordia, възстановена през 1734 г. от архитекта Ванвители. Обиколката завършва на Пиаца дела Либерта, известен със своя астрономически часовник, където всеки ден, в 12.00 и 18.00 часа, можете да се любувате на въртележката на Тримата крале.

 

Изпрати запитване за оферта

Поставете флага на нужната точка на картата
OK
За удобство на потребителите, предоставянето на персонализирана информация, запазване на личните предпочитания и настройките на сайта, нашият уебсайт използва cookie и други аналогични технологии. За да използвате сайта, трябва да потвърдите съгласието си за използването на тези технологии. Детайли
Приемам