СКИ В АВСТРИЯ

ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ
Защо си струва да карате ски в Австрия?
Отлично качество на снега:
Австрия се намира в сърцето на Алпите, където има мек климат и обилни снеговалежи. Това осигурява перфектни условия за каране на ски през цялата зима.
Разнообразие от ски зони:
Австрия има над 500 ски зони, предлагащи разнообразие от писти за всички нива на умения. Независимо дали сте начинаещ, напреднал или експерт, ще намерите идеалната писта за себе си.
Отлично обслужване:
Австрийските ски курорти са известни с отличното си обслужване. Ще намерите добре оборудвани лифтове, дружелюбни инструктори и разнообразни ски училища.
Живописна природа:
Австрийските Алпи са зашеметяващи. Ще се насладите на спиращи дъха гледки, докато карате ски.
ВАЖНО за нашите предложения
Цени на сайта
Цени на сайта
Цената на сайта ни включва единствено хотелско настаняване в избрания хотел, на съответния пансион и брой нощувки и мед. застраховка
Собствен транспорт
Собствен транспорт
Цените са за пътуване със собствен транспорт
Самолетни билети + трансфери
Самолетни билети + трансфери
При запитване може да предоставим самолетни билети до Залцбург или Мюнхен и трансфер летище-хотел-летище
Ски карти
Ски карти
Закупуването на ски карти се извършва самостоятелно онлайн или на място курорта (виж подробности в описанието към всеки курорт)

Цел ам Зее - Капрун


Опции за транспорт:
- личен автомобил
- Полет с трансфер от летище Залцбург/Мюнхен (по запитване)

 

Ски курортът Цел ам Зее-Капрун се намира в Австрия, в сърцето на Кицбюелските Алпи. Той е един от най-популярните ски курорти в Австрия и Европа, предлагайки разнообразни възможности за ски и сноуборд за начинаещи, напреднали и експерти. Курортът се състои от две основни зони: Цел ам Зее и Капрун.

• Цел ам Зее е по-малката от двете зони, но предлага разнообразни възможности за ски и сноуборд. В нея има 77 км писти, от които 57 км са сини, 50 км са червени и 31 км са черни.

• Капрун е по-голямата от двете зони и предлага най-високите писти в региона. В нея има 41 км писти, от които 20 км са сини, 20 км са червени и 1 км е черна.

• Курортът е известен и с глетчера Кицщайнхорн, който предлага ски и сноуборд през цялата година. На глетчера има 40 км писти, от които 31 км са сини, 8 км са червени и 1 км е черна.

• Ски карти: За целия ски регион Цел ам Зее-Капрун е налична обща ски карта, която важи за всички лифтове и писти в курорта. Ски картата може да бъде закупена за период от 1 до 7 дни. Цени на ски картите, които се закупуват на място или онлайн, можете да намерите ТУК

• Можете да намерите интерактивна карта на ски пистите Цел ам Зее - Капрун ТУК

Заалбах - Хинтерглем


Опции за транспорт:
- личен автомобил
- Полет с трансфер от летище Залцбург/Мюнхен (по запитване)

 

Ски курортът Заалбах-Хинтерглем е един от най-популярните ски курорти в Австрия и Европа, предлагайки разнообразни възможности за ски и сноуборд за начинаещи, напреднали и експерти. Курортът се намира в южните части на Салцбург, на около 90 км от град Салцбург, в сърцето на Кицбюелските Алпи. Той е част от ски региона Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, който предлага общо 270 км писти.

• В зоната Заалбах-Хинтерглем има 140 км писти, от които 90 км са сини, 30 км са червени и 20 км са черни. Пистите са разположени на височина между 780 и 2096 метра, като 90% от тях са покрити със снегове машини.

Пистите са подходящи за всички нива на умения, като има много лесни и средно трудни писти, както и няколко трудни писти за напреднали скиори и сноубордисти. 

В курорта има 60 лифтове, които свързват всички писти. Лифтовете са модерни и високоскоростни, което осигурява бързо и удобно придвижване.

В Saalbach-Hinterglemm има много други дейности, които може да се правят освен ски и сноуборд. Например, може да се карат шейни, да се практикува ски бягане, да се правят дълги разходки в планината или да се посетят местните сауни и спа центрове. Курортът предлага още много ресторанти, барове и магазини.

• Ски карти:Ски билетите са валидни за всички лифтове в алианса ALPIN CARD - Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schmittenhöhe в Zell am See и Kitzsteinhorn Kaprun! Ски картата може да бъде закупена за период от 1 до 7 дни. Цени на ски картите, които се закупуват на място или онлайн, можете да намерите ТУК

• Можете да намерите интерактивна карта на ски пистите Заалбах-Хинтерглем ТУК

Бад Гащайн - Бад Хофгащайн


Опции за транспорт:
- личен автомобил
- Полет с трансфер от летище Залцбург/Мюнхен (по запитване)

 

Бад Гащайн - Бад Хофгащайн (Bad Gastein - Bad Hofgastein) са два зимни курорта в Австрия, които предлагат много възможности за ски и сноуборд. Курортите се намират в региона Гастайнертал, на около 90 км от град Залцбург. Те са част от големия ски регион Ski Amadé, който предлага над 760 км писти и 270 лифта.

Бад Гащайн - в зоната Bad Gastein има 82,7 км писти, от които 30,8 км са сини, 49,3 км са червени и 2,6 км са черни. Пистите са разположени на височина между 860 и 2300 метра.

Бад Хофгащайн - в зоната Bad Hofgastein има 17,3 км писти, от които 6,3 км са сини, 9,3 км са червени и 1,7 км са черни. Пистите са разположени на височина между 860 и 2250 метра.

• Долината Гащайн е по-подходяща за напреднали - богат избор от червени писти (дори сините писти тук са малко по-трудни). Пистите на двата курорта са свързани и над 90% се покриват с машини за сняг.

• В долината Гащайн има цели 17 термални извора.

• Долината Бад Хофгащайн е по-тиха и разполага с писти за ски бягане.

• Удобно е да се посетят известните лечебни пещери с радон - Gasteiner Heilstollen. Представлява подземен комплекс от лечебни скали, разположени в долината Гастейнтал в Австрия.  Комбинацията от висока влажност, топлина и радон дълбоко във вътрешността на Радхаусберг превръща лечебната галерия в Гащайн във форма на терапия, каквато няма никъде другаде на Земята. Смята се, че радоновият газ, който се излъчва от скалите, има лечебни свойства и може да помогне за облекчаване на симптомите на редица заболявания като ревматизъм, артрит, хронична болка, кожни заболявания, стрес и т.н. Смята се, че радоновият газ има и противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

• В курорта има 50 лифтове, които свързват всички писти. Лифтовете са модерни и високоскоростни, което осигурява бързо и удобно придвижване.

• Ски карти: За целия ски регион Ski Amadé е налична обща ски карта, която важи за всички лифтове и писти в курорта. Ски картата може да бъде закупена за период от 1 до 7 дни. Цени на ски картите, които се закупуват на място или онлайн, можете да намерите ТУК

• Можете да намерите интерактивна карта на ски пистите Бад Гащайн - Бад Хофгащайн ТУК

Майрхофен - Цилертал


Опции за транспорт:
- личен автомобил
- Полет с трансфер от летище Залцбург/Мюнхен (по запитване)

 

Ски курортът Майрхофен - Цилертале един от най-популярните ски курорти в Австрия, предлагащ разнообразни възможности за ски и сноуборд за начинаещи, напреднали и експерти. Курортът се намира в Австрия, в сърцето на Цилерталските Алпи. Той е част от ски региона Zillertal 3000, който предлага общо 650 км писти.

• Майрхофен - В зоната Майрхофен има 100 км писти, от които 50 км са сини, 40 км са червени и 10 км са черни. Пистовете са разположени на височина между 630 и 2500 метра.

• Penken - В зоната Penken има 35 км писти, от които 20 км са сини, 10 км са червени и 5 км са черни. Пистовете са разположени на височина между 1650 и 2000 метра.

• Ahorn - В зоната Ahorn има 25 км писти, от които 15 км са сини, 5 км са червени и 5 км са черни. Пистовете са разположени на височина между 1200 и 2250 метра.

Harakiri - Писта Харакири е най-стръмната писта в Австрия. Тя е дълга 2 км и има наклон от 78 градуса. Писта Харакири е подходяща само за опитни скиори и сноубордисти.

• Ски карти: За целия ски регион Zillertal 3000 е налична обща ски карта, която важи за всички лифтове и писти в курорта. Ски картата може да бъде закупена за период от 1 до 7 дни. Цени на ски картите, които се закупуват на място или онлайн, можете да намерите ТУК

• Можете да намерите интерактивна карта на ски пистите Майрхофен - Цилертале ТУК

Бад Клайнкирхайм


Опции за транспорт:
- личен автомобил

 

Бад Клайнкирхайм (Bad Kleinkirchheim) е ски курорт в Австрия, разположен в планините Нокберг. Той е един от най-популярните ски курорти в Каринтия и предлага отлични условия за ски и сноуборд.

  • Надморска височина: 1070-2310 метра
  • Обща дължина на ски пистите: 185 километра
  • Писти за начинаещи: 2
  • Писти за средно напреднали: 22
  • Писти за експерти: 5
  • Максимална денивелация: 1240 метра
  • Най-дълга писта: 4.8 километра
  • Лифтове: 27

• Курортът се състои от две зони: Бад Клайнкирхайм и Партенкирхайм. Бад Клайнкирхайм е най-голямата зона и предлага 29 ски писти с обща дължина от 185 километра. Пистите са с различни нива на трудност, от начинаещи до експерти.

• Партенкирхайм е по-малка зона, но също така предлага отлични условия за ски и сноуборд. В тази зона има 10 ски писти с обща дължина от 45 километра.

• Ски пистите в Бад Клайнкирхайм са отлично поддържани и предлагат разнообразие от терени, включително равни, наклонени и стръмни. Пистите са покрити със сняг за около 160 дни в годината.

• Курортът предлага и множество възможности за други зимни спортове, като ски бягане, шейни, кърлинг и др.

• Ски карти: Има различни видове ски карти, които предлагат различни възможности. Например, комбинирана карта дава достъп до двата курорта, Бад Клайнкирхайм и Партенкирхайм. Можете да закупите ски карти онлайн или на място в курорта ТУК

• Можете да намерите интерактивна карта на ски пистите в Бад Клайнкирхайм ТУК

Препоръчани хотели
NORICA HOTEL (BAD HOFGASTEIN)
NORICA HOTEL (BAD HOFGASTEIN)
• В самия център на Бад Хофгащайн
• Един от 3-те хотела, които са директно свързани с Алпентерм
• Собствена уелнес зона "Celtic Spa" със закрит басейн, сауни и процедури
• Класически и модерни, реновирани стаи
• 143 стаи в 3 свързани помежду си сгради - препоръчва се и за групи
ST. LEONHARD PENSION (BAD GASTEIN)
ST. LEONHARD PENSION (BAD GASTEIN)
• Най-икономичният вариант за престой в Bad Gastein
• Перфектно местоположение
• На 70 м от ски лифта Stubnerkogel
• 70 м от термалния комплекс "Felsentherme"
• Сауна
• Нощувка със закуска
OESTERREICHISCHER HOF HOTEL (BAD HOFGASTEIN)
OESTERREICHISCHER HOF HOTEL (BAD HOFGASTEIN)
• В самия център на Бад Хофгащайн, в пешеходна зона
• Подземен преход към термален комплекс Alpen Therme Gastein
• С включен неограничен достъп и ползване на термалния комплекс
• Класически и уютен комплекс
• на 500 м от лифта Schlossalm Bergbahn, има спирка на ски бусв близост
DER SCHUETTHOF HOTEL (ZELL AM SEE)
DER SCHUETTHOF HOTEL (ZELL AM SEE)
• В "квартал" Schüttdorf, на 2,5 км от центъра на Zell am See
• на 350 м от ски лифта Areit X-press
• Спа център VULCANO на покрива със сауна и парна баня
• Отлична кухня
• Добро съотношение цена-качество
GRAND HOTEL ZELL AM SEE
GRAND HOTEL ZELL AM SEE
• Много популярен хотел директно на езерото
• В центъра, близо до жп гарата
• Скутер до ски лифта
• Казино в хотела
• Уелнес зона със закрит басейн
KAPRUN APARTMENTS (KAPRUN)
KAPRUN APARTMENTS (KAPRUN)
• Икономичен вариант за престой в Капрун
• Стандартни и комфортни апартаменти APT (макс. 4 души) и студиа (макс. 3 души)
• На 1 км от центъра и ски лифта, ски автобусът спира на 50 м
• Закуска може да се резервира на място
MARIA THERESIA HOTEL (MAYRHOFEN)
MARIA THERESIA HOTEL (MAYRHOFEN)
• Уютен семеен хотел
• На тихо място в центъра на Майрхофен
• Богата закуска на шведска маса
• Ва 800 м от ски лифта Penkenbahn
• Спирката на ски автобуса е срещу хотела.
CRYSTAL GARTENHOTEL (FUEGEN)
CRYSTAL GARTENHOTEL (FUEGEN)
• В центъра на Фуген
• 150 м до ски лифта
• Crystal СПА център със закрит басейн и сауни
• Домашно приготвени сиропи, масла и оцет
• СО2 и грижа за природата/околната среда

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И АНУЛАЦИЯ

 

1. Условия за плащане:
1.1. При резервация се изисква и заплаща депозит в размер на 50% от цената на туристическия пакет;
1.2. Доплащане до 100% по договора следва да се извърши до 31 дни преди датата на отпътуване.
1.3. Резервацията се прави само след заплащане на изискуемия депозит.
1.4. За резервации направени след срока описан в т. 1.2 се заплаща пълната дължима сума.

2. Анулационни условия и срокове:
2.1.  От датата на резервиране до 31 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
2.2. От 31 до 16 дни и по-малко часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет;
2.3. От 15 до датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет.
2.4. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си поради болест или други лични причини, свързани със самия него, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и в посочените размери, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.

3. При резервация на хотелско настаняване в хотелите в Австрия "GOLDRIED HOTEL", "DAS SCHIDER APARTHOTEL", "ALPENPARKS HOTELS" и "GRAND HOTEL ZELL AM SEE" се прилагат условията за записване и срокове за плащане на общата цена, вписани в Приложение 1, което се явява неразделна част от настоящия договор.

Изпрати запитване

Поставете флага на нужната точка на картата
OK
За удобство на потребителите, предоставянето на персонализирана информация, запазване на личните предпочитания и настройките на сайта, нашият уебсайт използва cookie и други аналогични технологии. За да използвате сайта, трябва да потвърдите съгласието си за използването на тези технологии. Детайли
Приемам